maandag 14 juli 2008

Pompeus

Vriend Joop moest zijn gerepareerde koelwaterpomp terugbouwen in zijn zeil- annex motorjacht, gelegen in Jachthaven De Vlije in Benedensas. Hij vroeg of ik voor de gezelligheid mee ging. Natuurlijk. Mooi weer en ik heb iets met Benedensas, een negentiende eeuws sluizencomplexje aan de monding van de Roosendaalsche en Steenbergsche Vliet op het Volkerak. Veerhuis, rolbruggetje, voormalig schipperscafé. Werelderfgoed, zal ik maar zeggen. Ooit zijn hier delen opgenomen van de tv-serie Merijntje Gijzen, naar het boek van A.M. de Jong.
In hoog-
zomer is het sluisje zelfs nog bemand, om de dan op-
tredende blauwalg op het Volkerak tegen te houden. Altijd weer een belevenis om op die sluis af te varen en er doorheen; of het nu vanuit de binnenkant of 's avonds bij dalende zon van buitenaf is. Alleen maar in Benedensas liggen is trouwens ook al leuk. Die volmaakte rust, geaccentueerd door het misbaar van het watergevogelte.

De jachthaven heeft een zogenaamde hotspot. Dat is een mogelijkheid, tot draadsloos internetten, mits je over een laptop met WiFi beschikt. Computer aanzetten, netwerk selecteren, dan kom je op de website van het KNMI. Als je vervolgens een willekeurig internetadres intikt, krijg je een inlogscherm, waarmee je met behulp van een op het havenkantoor verkregen nummercode verder kunt. In theorie. Want in de praktijk vanmorgen komen we niet verder dan het KNMI. Een superverbinding zonder verder resultaat. Andere browser geprobeerd (Firefox): noop.
Met dit stukje, ingetikt in Wordpad blijft het dus bij droogzwemmen in Benedensas.

Elk nadeel heb z'n voordeel. De pomp doet 't. We kunnen aan de lunch.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten