We leven in een tijd van veranderingen. Eigenlijk niks nieuws, als je terugkijkt, behalve dan dat de veranderingen elkaar veel sneller opvolgen dan vroeger. Intussen geeft hetgeen in het recente verleden is veranderd reden tot gepast wantrouwen over wat ons nu weer te wachten staat. Zoals het voornemen van de NS, de bekende gele posters op de stations met informatie over vanaf welk spoor op welk (gepland) tijdstip vertrekkende treinen (zo goed als) af te schaffen.
Ik lees dit in het Online Geschiedenis Magazine Historiek in een rubriek met de intrigerende naam Geschiedenisnieuws. Er staat onder meer: ‘Volgens de NS zijn de borden niet meer van deze tijd en worden ze nog maar weinig gebruikt.’ En: ‘De gele borden worden minder gebruikt omdat de NS reisinformatie tegenwoordig via elektrische borden verstrekt. Deze borden geven ook informatie over eventuele vertragingen, omleidingen of uitval van treinen. Ook is reisinformatie tegenwoordig via internet en de mobiele telefoon te verkrijgen.’
Ja ja.
Hoewel ik over internet en een koelkast-mobiel beschik, zijn de posters voor mij tot op heden een welkom baken in het woud van al dan niet auditieve (non-)informatie op de stations. Al is het maar ‘voor alle zekerheid’. Een baken, niet voor mij alleen. Bij het overstappen is het immers vaak een gedrang van jewelste voor die borden. Dat ze ‘nog maar weinig worden gebruikt’ is dus een regelrechte leugen. Verwondert me niet. De NS is wat betrouwbaarheid betreft aan herscholing toe.
Zie ook Computerworld: NS gelooft in digitaal – zijn ze daar gek geworden?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten