woensdag 16 november 2011

Het is nog tegen de wet ook

Al die principiƫle politiekers als de CDA-ers Ferrier en Koppejan, die tegen hun opvattingen in stemmen en zich, zoals in het geval K. vervolgens een gelukkige christen democraat noemen, weten die wel dat ze in feite tegen de wet handelen? Zo niet, dan is het tijd om op te rotten.

Die wet bepaalt immers dat kamer-, staten- en raadsleden dienen te beslissen ‘zonder last of ruggespraak’.

Regeerakkoorden, fractiediscipline, afspraken in achterkamertjes, als het er op aan komt is het beroep daarop een politieke doodzonde.

Zo’n VVD-er als Jeanine Hennis-Plasschaert, die tegen de Wegener kranten zei dat het niet meevalt om tegen je eigen principes in te handelen, wedijvert dus in schijnheiligheid met Koppejan.

1 opmerking:

  1. Sante reageert op hhBest
    Ja, dat is een van de verbazende dingen in onze zogenaamde democratie, met name de fractiediscipline en het bijbehorende platlullen van dwarsliggers zijn in strijd met de meest elementaire uitgangspunten van de parlementaire democratie. Ik kijk dan ook met enige verbazing naar de ophef die nu ineens wordt gemaakt omdat rond de hele geschiedenis met de euro de democratie er niet meer aan te pas komt. Van echte democratie is zowel op nationaal als Europees als wereldniveau nog nooit echt sprake geweest, en dat is maar goed ook. Als we echte democratie hadden gehad, dan was de belastingheffing al lang afgeschaft en reed iedereen 300 km per uur met het licht uit.

    BeantwoordenVerwijderen