dinsdag 11 oktober 2011

‘Ongehoord, niet te geloven, verschrikkelijk’

Wanneer zou enig medium het aandurven, soberder te berichten, over zo’n drama als de dood van de tienjarige Jennefer in Rotterdam?

Natuurlijk is het ‘ongehoord, niet te geloven en verschrikkelijk’ wat er is gebeurd, maar, met alle respect voor de gevoelens van ‘de buurt’, zijn de reacties niet ál te voorspelbaar, inclusief de inrichting van een ‘gedenktafel’ op school en de psychologische opvang van kinderen?

Waarom moet de berichtgeving ontaarden in ‘n soort wedstrijd in het ‘t als eerste voorop staan met microfoon en camera, waardoor de nieuwsconsument in 24 uur tijd, tien keer hetzelfde van dat voorspelbare door de strot krijgt geduwd? Als je dat allemaal gehad hebt, glijdt de krant in de bus met als openingskop: Buurt geschokt door dood Jennefer, waaronder opnieuw de mededeling: Veel mensen waren geëmotioneerd.

Waarom? De vraag stellen is haar beantwoorden. Commercie, concurrentie, angst.

Ik begon dit stukje met: Wanneer zou enig medium het aandurven, soberder te berichten etc. Hierop is het antwoord: Vandaag! Het gratis dagblad De Pers durft er over te zwijgen. Soberder kan niet. Het valt me trouwens steeds vaker op dat die krant zelden bericht over dingen die ik allang weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten