dinsdag 30 augustus 2011

O ja, het kleine grut

Sante Brun, die niet en wel met vakantie is (‘wij zijn altijd met vakantie, wij schrijven steeds maar door’) heeft het over Hitte en klein grut op zijn Italiaanse camping. En maait daarmee het gras voor mijn voeten weg, voor zover dat al niet is verschroeid.

Meldde ik al op Twitter de vondst van een Duitser, zijn grut auf Marktplatz te zetten, nu is er nog alle tijd, jonge Franse ouders en hun kroost te bestuderen. Die hebben het al even moeilijk met de anti-autoritaire opvoeding als onze debutanten. Begint er een baby op het lommerrijke terras tegenover de landelijke auberge – speciaal bestemd voor de lunch – te jengelen, dan verdwijnt de moeder gegeneerd met het kind al wiegend op de arm  naar gebieden buiten gehoorsafstand. Een echtpaar met een soortgelijk ‘probleem’ lost elkaar bij het wiegen af, zodat de een na de ander z’n hap naar binnen kan werken. Blijkbaar zijn die Franse baby’s op geen enkele andere manier stil te krijgen.

Het kan erger. Een vermoedelijk gescheiden, en in elk geval tot over z’n nek gefrusteerde vader, kennelijk met zijn twee dochtertjes ‘op vakantie’ gestuurd, schreeuwt aanhoudend Ecoutez bien à moi. Het is daar een en al ellende en verdriet rond die tent.

Nee dan toch maar die familie uit Zwolle, met een pas van een klusjesbedrijf  gekochte bestelbus met opzichtige belettering: Het leukste tafereel is het naar schatting 14-jarige dochtertje dat de jongste in een hangmat de fles geeft. En dan nog de buren, van duidelijk Noord-Afrikaanse herkomst: een en al lol rond een met een lichtslang versierde combinatie van tenten. Zulke mensen zijn, evenals die Zwollenaren, voor ‘n paar dagen  je vrienden, zodat er bij het vertrek hevig wordt (uit)gezwaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten