zaterdag 27 juli 2013

Zomergasten…tja

Morgenavond begint de VPRO weer met Zomergasten.

Tja. Dat is nog net niet mwah.

Beschouw het wat mij betreft als een soort haat-liefde-positie. Vaak ben ik eraan begonnen, om dan, na ‘n uurtje of zo af te haken. Van half negen tot elf is ook wel heel erg lang. De film die daarna komt is de persoonlijke keuze van de gast. Ook altijd maar afwachten.

Hetzelfde geldt voor de kwaliteiten van de interviewer. Wisselend, wisselend. Ja, nogal wiedes. Winfried de Jong stemt weer eens hoopvol. En de eerste gast, Hans Teeuwen, doet zelfs de notoire Zomergastenhater roepen: wil ik zien. Teeuwen, zou die ook wel eens normaal doen? Of willen we dat juist liever niet.

De stal overziende, zie ik mensen die al te veel te zien zijn (geweest) of te vaak te horen. Zoals Nelleke Noordervliet, geweldige schrijverskwaliteiten daargelaten, maar niet van camera of microfoon weg te slaan. En Wouter Bos? Notoire draaikont, vervelende man, krijgt dus waarschijnlijk een kwartier zeg je als machtige zapper.

Met dezelfde arrogantie denk ik, die prof. dr. Beatrice de Graaff, die een boek schreef over terroristische vrouwen, lijkt me wel wat. En de rest? Mwah, sorry tja.

2 opmerkingen:

  1. Guido,je mag je TV ook verkopen, of bij het grofvuil zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar dat doe ik natuurlijk niet op instigatie van de VPRO, waarvan wij trouwens lid zijn.

      Verwijderen