maandag 25 oktober 2010

Wie zet wie nu eigenlijk onder druk?

Er zijn van die korpsbeheerders (de burgemeester van de  dichtstbijzijnde grotere stad bestiert doorgaans de politie op het platteland) die super-intelligent op de actualiteit kunnen reageren.

Neem de heer Bruls te Venlo. Die zei tegen de correspondent van NRC Handelsblad: ‘Dat mensen zo reageren als ze nu gedaan hebben, heeft misschien wel te maken met het gevoel dat ze onder druk gezet worden.’

Waar gaat het over? Twee cafébezoekers die in Nederweert de fractievoorzitter van het CDA in de raad in elkaar hebben geslagen vanwege diens afwijzend standpunt over het telen van hennep. Het ziet er volgens de krant naar uit dat hij daarbij een hersenschudding heeft opgelopen.

Och, wat sneu nou toch, de daders ‘hebben het gevoel, dat ze onder druk worden gezet’. Nou en? Geeft dat gevoel hun soms het recht, iemand lens te slaan?

Was het nou maar een incidentje, daar in de Limburgse Peel, maar daar is geen sprake van. Want in Weert zijn de laatste tijd ettelijke auto’s in brand gestoken en het huis van minstens een wethouder werd beschoten. Omdat ook de auto’s van medewerkers van energiebedrijven in de fik gingen, wijst alles in de richting van ‘hennepterreur’. Nochtans vindt de politiechef de aanpak van het probleem al hard genoeg. Keihard zelfs.

Wie zet wie hier nu eigenlijk onder druk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten