woensdag 20 oktober 2010

Volksgericht

assisen_thumb1

Dat het Belgische rechtssysteem op de schop moet is lijkt mij – en mij niet alleen – zonneklaar. Het proces tegen de van  ‘parachutemoord’ verdachte onderwijzeres Els (‘Babs’) Clottemans dreigt vandaag, dankzij de aldaar nog steeds gehanteerde juryrechtspraak uit te draaien op een regelrecht volksgericht. Rechtspraak op basis van louter sentimenten, wellustig aangewakkerd door de ‘reguliuere’ media.

Bewijzen, ho maar… Aanwijzingen zeker. Verder heb je dan als aanklager alleen maar ‘een van de beste strafpleiters’ van het land nodig, een Jef Vermassen, ‘die alles uit de kast haalt’.

De vooraanstaande weblogger Luc van Braekel (die heb je ook in België) twitterde gisteren een citaat: Jef Vermassen: "Er zijn geen bewijzen voor haar schuld, maar juist dàt bewijst hoe doortrapt deze moordenares is"

Ja, op de sociale netwerken wordt niet uitsluitend flauwekul gedebiteerd. In een zogenaamde hashtag kwalificeerde Van Braekel de gang van zaken in het Tongerense assisenhof kort maar krachtig als een ‘heksenproces’.

Niets aan toe te voegen.

3 opmerkingen:

 1. lvb Luc Van Braekel twittert:
  @ecluse Leuk artikel. Ik heb voorlopig nog vertrouwen in juryrechtspraak, een vrijspraak zit er - hoop ik - nog wel in.

  Ik heb hem geantwoord, dat dat vertrouwen mij wel een beetje verbaast. Maar we zullen zien of zijn hoop (vrijspraak) uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stranger II op de website van de Gazet van Antwerpen waar het proces woordelijk in tekst wordt weergegeven: 'Ik vind dit hele gedoe een toneelopvoering van de openbare aanklager,kost handen vol geld maar ik ben ondertussen van de mening...als de winkel maar blijft draaien! Ik kan er niet bij dat als er geen bewijzen zijn dat ze een mens zo mogen kloten,want dit is niets anders dan een mens kloten wat ze hier doen. Zo zien we maar wat ze tenslotte met een burger kunnen doen,heden 2010 of de middeleeuwen? Ik merk geen verschil in deze zaak.'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dit is de link naar die site van de GvA: http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid982725/d-day-voor-els-clottemans-volg-het-live-2.aspx

  BeantwoordenVerwijderen