vrijdag 15 oktober 2010

Dooie mus

‘Met een dode mus zou ik niet blij zijn,’ zei Geert Wilders na de totstandkoming van het door hem gedoogde kabinet tegen de Volkskrant, die de uitspraak meteen maar als citaat boven het interview zette.

Wie is er ooit blij geweest met een dode, laat staan met een dooie mus? Wat heb je trouwens aan een levende mus?

Van Dale: ‘Iem. blij maken met een dode mus, met iets zonder waarde, dat niet bestaat, dat niet gebeuren zal’

Deze uitlating van Wilders, zegt dus, zonder context, helemaal niks. Het is op zich een dooie mus, waar je niks aan hebt en waar je dus niet blij mee kunt zijn.

Concreter was daarentegen Emile Roemer van de SP, donderdagavond bij Pauw en Witteman. Hij zei: ‘De PVV zal met dit kabinet niets oogsten.’

Het ziet er toch naar uit dat de PVV-kiezers straks zullen moeten vaststellen dat ze zijn blij gemaakt met – precies – ‘n dooie mus.

1 opmerking:

  1. Ik zou best blij zijn met een doje mus, al gaat mijn voorkeur uit naatr bijvoorbeeld 12 doje mussen. Recept: plukken, ingewanden verwijderen (behalve longen, nieren, lever) pootjes en kopje er af, om en om met een plakje vet spek aan een ijzeren pen rijgen met daartussen ook nog plakjes knoflook en blaadjes salie, en roosteren op matig heet vuur. Verrukkelijk. Glaasje wijn erbij.

    BeantwoordenVerwijderen