woensdag 1 april 2009

Simek maakt rare sprong

Als een kat in het nauw, heeft oud-tennisser en tv- annex radiopresentator Martin Simek een rare sprong gemaakt.

Ontslagen als de drijvende kracht (afgezien van regisseur Gijs Groenteman) achter het VARA-radioprogramma Simek ‘s nachts waarin hij BN-ers interviewde, liet hij zich strikken door de EO, de gristelijke zender die sowieso zodanig van het padje is, dat de leden bij bosjes weglopen. Niet het minst de aan de bijbelse schepping twijfelende Andries Knevel heeft wat dat betreft een steen in de vijver gegooid. simek
En dan nu de totaal ongelovige, in een late night-show, aangekondigd als Simek voor de verandering. Hij praat in deze achtdelige serie met ‘bekende christenen’ over hun geloof. Hoewel, bekend, de zangeres Elly Zuiderveld die het spits mocht afbijten, was er wel een uit de mottenballen hoor. Haar bekendheid als gelovig bloemenmeisje (wat ze nog steeds lijkt te zijn) stamt uit een periode, dat ik geen tijd had voor de televisie.

Behoedzaam manoeuvreerde Simek rond het onderwerp, waarbij het gesprek uitmondde in de incestueuze ervaringen van Elly. Toch kun je de geboren Tsjech Martin Simek als een gedreven ondervrager beschouwen, die  met zijn charmante accent en zijn  al dan niet gespeelde,  haast kinderlijke argeloosheid iedereen voor zich inneemt.

Ik kijk volgende week toch nog maar es ‘n keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten