maandag 23 maart 2009

Christelijke Politiek

Jan Blokker leest het volgende in een boekje uit 1979 van Gerrit Komrij: 'Christelijke politiek, dat is – mensen die geloven dat de maagd Maria door haar rechterneusgat twee gebraden duiven ter wereld bracht, benevens een appelvink, laten beslissen over neutronenbommen en kerncentrales’ en constateert met een schuin oog naar het beeldscherm (CDA-congres!) dat er niets is veranderd.
Met dit verschil dan, dat in het CDA niemand meer gelooft 'dat de maagd Maria door haar rechterneusgat twee gebraden duiven ter wereld bracht, benevens een appelvink', terwijl niemand dáár in het openbaar voor durft uit te komen, omdat dan de bodem (Christelijke Politiek) onder het CDA uit zou worden geslagen.

Podcast met reacties en aanvullingen op deze column

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

5 opmerkingen:

  1. Ik ben trouwens bang dat je je daarin vergist. Die appelvink moet natuurlijk een kraai zijn (SJ) maar voor de rest zou ik ze in het CDA de kost niet willen geven die wel degelijk geloven dat Maria zonder tussenkomst van wie dan ook zwanger is geworden. Zoals er ook heel wat in de Tweede Kamer zitten, en in de regering (Maria van der Hoeven!) die het getover met hosties en miswijn voor waarheid aannemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het verschil tussen jou en mij is, dat jij denkt dat ze nog in iets geloven, terwijl ik dat betwijfel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim van de Camp, kamerlid en lijsttrekker CDA voor Europees Parlement o.m. over zijn manier van geloven. Selecteer de link, copieer hem en plak hem in het adresvenster van je browser. OBA Live 19 maart 2009. Radio met beeld!

    http://nl.sitestat.com/klo/ikon/s?clickout.obalive.video.ondemand.ikon.20090319.hoofdgast&category=ikon.obalive&ns_type=clickout&ns_url=http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/ikon/OBAlive/20090319/hoofdgast.wmv

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Omdat we met die integrale uitzending (met beeld!) niet echt opschieten, wat ons onderwerp betreft, heb ik een audiofragment van dat interview verwerkt in aflevering 88 van Podcasterij BestWest. Ga daarvoor naar http://www.hhbest.nl/podcast/podcast.html#88

    BeantwoordenVerwijderen