vrijdag 6 februari 2009

Zorg dat je er in kunt

Gepland: Twee dagen (en nachten) in Granada. Niet te missen (natuurlijk): Alhambra. Wikipedia, waarvan ook het plaatje afkomstig is: 'Middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië.' Uit de tijd dus dat de moslimwereld niet voor het laatst trachtte zich meester te maken van het Westen.
Denk maar niet dat je daar zo maar binnen komt, als was het bij de fakir van de Efteling. Je moet op z'n laatst enkele dagen tevoren kaarten reserveren. Dat zou kunnen via een of andere bank in Puerto de Mazarrón. Niet dus. Bankemployé verwijst ons in bescheiden Engels naar de concurrent, La Caixa, enkele kilometers verderop. Daar geeft men ons een telefoonnummer (niet aan te raden met de mobiel, veel te duur) en het adres van een website http://www.servicaixa.com/, die gelukkig een Engelstalige versie heeft. Daar kun je alles naar wens regelen: soort bezoek (want er is een standaard- en een wat luxere uitgebreide visite mogelijk), datum, tijdstip van entree etc. Niks meer zonder internet tegenwoordig, en ook niet zonder creditcard. Als die niet van Spaanse herkomst is, lichten ze wel meteen je doopceel, voor je weet maar nooit wat je voor een bedrieger bent.

Eén probleempje resteert. We zijn hier in ons appartement aan de Costa Calida wat internet betreft volledig geoccupeerd - er wordt zelfs regelmatig auditief met het thuisfront gecommuniceerd - maar aan het van thuis meeslepen van een printer zijn we niet begonnen. Voor het afdrukken van de te ontvangen orderbevestiging verwees de Caixadame naar een filiaal in een (naar achteraf blijkt) onvindbaar gehucht. Aan de vraag of zij dan geen printer heeft, zijn we maar niet begonnen. Het was al moeilijk genoeg. Maar uiteindelijk hebben we geluk. Tegen dat we, gewapend met een geheugenstick waarop de email met de bevestiging van de transactie, naar een printer zullen gaan zoeken (een alternatief schijnt een naburige pizzeria te zijn!) komt de huisbazin aan de deur. En die heeft internet èn een printer. Kwestie van het mailtje forwarden en achter haar aanrijden naar haar kantoortje.
Achteraf best wel prettig geregeld. Teneinde onszelf te belonen, bakken we voor lunch een ei. Laat de bank maar met weekend gaan, doen wij ook en maandag Op Naar Granada.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

1 opmerking:

  1. Maar dat is dus wel het type tips waar ik op zit te wachten. Nu nog even uitvogelen wanneer we precies te Granada denken te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen