vrijdag 8 augustus 2008

Oude wonden

Ongelofelijk naïef natuurlijk, van Wijnand Duyvendak om die oude kwestie van de inbraak in het Ministerie van EZ in een persconferentie ter promotie van zijn boek op te rakelen. Moet je vooral doen, midden in komkommertijd, terwijl journalisten afwisselend zitten te duimen draaien en te duimzuigen.

Het GroenLinks-kamerlid trok zich dan ook donderdagavond ten overstaan van een vilein glimlachende Clairy Polak in NOVA de haren uit het hoofd van spijt.
Want oude wonden waren opengereten, bij De Telegraaf, die zich weer helemaal senang voelt in de rol van vuurtjestoker tegen het linkse kamp en het langharig werkschuw tuig van weleer dat zich – contradictio in terminis – uitputte in het graven naar stiekeme activiteiten van de door de zwijgende meerderheid in het zadel gehouden establishment. Vandaar de aanvankelijk door Duyvendak geuite trots op actieve deelname aan subversieve activiteiten, die kennelijk aan de aandacht van mannen in regenjassen en met over de ogen gedrukte gleufhoeden van de BVD (voorganger van de AIVD) waren ontsnapt.

Wat ’n flauwekul om je daar meer dan twintig jaar later nog druk over te maken en daarvoor ook nog eens iemands politieke hoofd te eisen. Dat de PVV dat doet, is niet meer dan voorspelbaar, maar de VVD laat zich wel heel erg in haar a-liberale kaart kijken.

Hebben we niet wat anders aan ons hoofd? Dezer dagen maakte ik via internet een bedrag over naar iemand in een land in de Eurozône. Kreeg ik onverhoeds de mededeling op mijn scherm: ‘Buitenlandse betalingen kunnen door Amerikaanse autoriteiten worden gecontroleerd.’ Ga eens gauw aan het werk en schop daar op internationaal niveau flink herrie over. Dan ben je pas een politicus, die het waard is te blijven zitten.



(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

1 opmerking:

  1. En wat een laffe knieval van Halsema voor de opvattingen in Standpunt.nl

    BeantwoordenVerwijderen